POLITIKA PRIVATNOSTI

Ova politika privatnosti opisuje osobne podatke koje prikupljamo prilikom Vašeg pretraživanja ove internetske stranice ili Vaše posjete trgovini „SoftCotton.hr“. Također navodi svrhe obrade i prava koja imate kao osoba čiji se podatci obrađuju. Kliknite na svaki odlomak ove obavijesti o privatnosti: dobit ćete važne informacije o svojim osobnim podatcima.

TKO JE VODITELJ OBRADE PODATAKA?

Što se tiče osobnih podataka prikupljenih za potrebe korištenja usluga dostupnih na ovoj internetskoj stranici i u trgovinama „Soft Cotton“, ako nije drukčije navedeno, voditelj obrade podataka je tvrtka administrativnim sjedištem na adresi SOFT COTTON s.r.o., Frydecká 770/291, 719 00 Ostrava, Češka Republika, OIB: 28604679 PDV ID BROJ: CZ28604679, svrhaC 34234, Županijski sud u Ostrava, Češka Republika. SOFT COTTON s.r.o. možete pisati na adresu softcotton@softcotton.hr

ZAŠTO OBRAĐUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Popis svih svrha u koje prikupljamo Vaše osobne podatke možete pronaći u nastavku. 

Pretraživanje

Svrha: omogućiti pretraživanje mrežnog mjesta; provesti zbirnu statističku analizu za potrebe mjerenja ispravnosti rada ovog mrežnog mjesta i, u slučaju računalnog kriminala, utvrditi bilo kakvu odgovornost.

Podatci koji se obrađuju: IP adrese, nazivi domena, URI-ji. Te podatke prikupljaju informacijski sustavi odgovorni za ispravan rad ovog mrežnog mjesta.

Pravna osnova:

 • pružanje usluga čiji je svrha omogućiti korisnicima pregledavanje ovog mrežnog mjesta;
 • legitimni interes koji se sastoji od osiguranja ispravnog rada informacijskih sustava i postupka istrage mogućih kriminalnih radnji (moguće i na temelju postojanja pravne obveze).

Trajanje zadržavanja podataka: 30 dana od dana njihovog prikupljanja, osim ako zakonske odredbe ili odredbe javnih tijela ne zahtijevaju drugačije vrijeme zadržavanja radi istraživanja bilo kojeg računalnog kriminala.

Kupnja proizvoda na internetu

Svrha: ispunjavanje kupovnih narudžbi na internetu i obavljanje povezanih aktivnosti (slanje robe, fakturiranje, upravljanje plaćanjem, praćenje pošiljke, dostava robe, moguća aktivacija procesa povrata narudžbe i povrata novčanog iznosa za vraćenu narudžbu, upravljanje povratom i slično).

Podatci koji se obrađuju: podatci za kontakt (ime, prezime, adresa e-pošte, broj telefona) i adresa za dostavu. U slučaju povrata tražit ćemo da nam dostavite i svoj IBAN kod kako bismo Vam mogli vratiti iznos plaćen na ime vraćenih proizvoda. Ne obrađujemo podatke o Vašem načinu plaćanja (npr. broj kartice i sigurnosni kod). Njih isključivo prikuplja odabrani pružatelj usluga plaćanja.

Pravna osnova: provedba kupoprodajnog ugovora.

Trajanje zadržavanja podataka: onoliko dugo koliko je potrebno za ispunjenje ugovornih i zakonskih obveza vezanih za kupnju i prodaju proizvoda (npr. porezni propisi).

Zajednički voditelji obrade: U svrhu ove obrade, sa sjedištem na adresi SOFT COTTON s.r.o., Frydecka 770/291, 7190 00 Ostrava, Češka Republika zajednički su voditelji obrade podataka jer zajednički određuju način njihove obrade. Da biste ostvarili svoja prava u vezi s ovom specifičnom svrhom, obratite se pisanim putem zajedničkim voditeljima obrade na adresu e-pošte softcotton@softcotton.hr

Korisnička služba

Svrha: pružamo Vam uslugu podrške (putem chata, telefona, e-pošte, mrežnih obrazaca) vezano za bilo koji zahtjev koji se odnosi na kupnju naših proizvoda ili korištenje naših usluga. 

Podatci koji se obrađuju: podatci potrebni da bismo Vam odgovorili na zahtjeve koje uputite našoj korisničkoj službi (posebice ćemo od Vas, za podršku putem čavrljanja, tražiti da navedete svoje ime i svoju adresu e-pošte.

Pravna osnova:

 • provedba ugovora o kupnji i prodaji proizvoda ili predugovornih mjera usvojenih na Vaš zahtjev;
 • što se tiče podrške putem chata, opravdani interes za suzbijanje takozvanog „chat spama“;

Trajanje zadržavanja podataka: onoliko dugo koliko je to nužno potrebno kako bismo ispunili Vaše zahtjeve;  zadržavamo najviše 93 dana.

Podatci koji se obrađuju: osobni podatci i podatci za kontakt (ime, prezime, poštanska adresa, adresa e-pošte, telefonski broj) navedeni na mrežnom obrascu za prijavu ili, u slučaju prijave u trgovinama „Soft Cotton“, a na zahtjev prodavača, podatci vezani za kupnju, bodove, kupone i popuste.

Trajanje zadržavanja podataka: onoliko dugo koliko je to potrebno za upravljanje Vašim sudjelovanjem u programu vjernosti. U svakom slučaju, podatke o Vašim kupnjama i interakcijama s nama čuvamo ne dulje od 12 mjeseci od datuma njihovog prikupljanja. 

Zajednički voditelji obrade: U svrhu ove obrade, sa sjedištem na adresi SOFT COTTON s.r.o., Frydecka 770/291, 719 00 Ostrava, Češka Republika zajednički su voditelji obrade podataka jer zajednički određuju način njihove obrade. Da biste ostvarili svoja prava u vezi s ovom specifičnom svrhom, obratite se pisanim putem zajedničkim voditeljima obrade na adresu e-pošte softcotton@softcotton.hr

Slanje komercijalnih priopćenja („Izravni marketing“)

Svrha: za potrebe slanja komercijalnih priopćenja tradicionalnom poštanskom uslugom, e-poštom, SMS-om, fiksnim i mobilnim telefonom kao i provođenja istraživanja tržišta i ispitivanja Vašeg zadovoljstva proizvodima svih brendova Soft Cotton (SoftCotton, Guasch, Luisa Moretti).

Podatci koji se obrađuju: podatci za kontakt (ime, prezime, adresa e-pošte, broj telefona).

Pravna osnova: svoj pristanak možete opozvati u bilo kojem trenutku slanjem dopisa na adresu softcotton@softcotton.hr ili prijavom na svoj račun.

Trajanje zadržavanja podataka: podatci koji se odnose na Vaše interakcije s nama čuvamo 12 mjeseci od datuma njihovog prikupljanja. S druge strane, podatke koji se odnose na Vaše kupnje čuvamo 3 godine od datuma svake Vaše kupnje.

Sprečavanje prijevara

Svrha: provjeravati podudaranje kupca i nositelja odabranog instrumenta plaćanja.

Podatci koji se obrađuju: Vaše ime, prezime, detalji narudžbi u okviru e-trgovine i podatci o vrsti instrumenta plaćanja kojim ste obavili kupnju.

Pravna osnova: legitimni interes za sprječavanje i suzbijanje prijevara.

Trajanje zadržavanja podataka: legitimni interes za sprječavanje i suzbijanje prijevara.

Otvaranje osobnog korisničkog računa

Svrha: stvaranje osobnog korisničkog računa pomoću kojeg ćete moći pohranjivati određeni sadržaj (npr. „popis želja“ odnosno popis svojih omiljenih proizvoda, svoju povijest kupovine i slično).

Podatci koji se obrađuju: osobni podatci i podatci za kontakt navedeni u mrežnom obrascu vezani za otvaranje osobnog korisničkog računa. Podatci bitni za korištenje naših usluga označeni su zvjezdicom: ako nam ne dostavite te podatke, nećemo Vam moći pružiti traženu uslugu.

Pravna osnova: provedba ugovora o otvaranju računa na mrežnom mjestu.

Trajanje zadržavanja podataka:  više od tri godine, oni će, zajedno s vezanim podatcima, biti izbrisani.

Pohranjivanje pristupnih podataka za pristupanje osobnom računu nakon završetka prijave („Ostanite prijavljeni”)

Svrha: olakšati Vam korištenje osobnog korisničkog računa pohranjivanjem Vaših podataka za prijavu kako bi ostali povezani sa svojim računom i nakon završetka pretraživanja.

Podatci koji se obrađuju: Vaši pristupni podatci.

Pravna osnova: Vaš pristanak koji ste nam dali prihvaćanjem kolačića (vidjeti Politika uporabe kolačića).

Trajanje zadržavanja podataka: kolačić koji omogućuje pohranu Vaših podataka za prijavu ostaje aktivan 6 mjeseci. Kolačiće možete onemogućiti u bilo kojem trenutku iz odjeljka „Postavke kolačića“ dostupnom na Politika uporabe kolačića .


Statistička analiza

Svrha: izrada statističkih izvješća i modela ponašanja kako bi se, s ekonomske točke gledišta i u skupnom obliku, ispitala učinkovitost komercijalnih inicijativa tvrtke Soft Cotton (npr. lansiranje novog proizvoda) i pristupalo budućim komercijalnim i promotivnim inicijativama.

Podatci koji se obrađuju: podatci koji se odnose na Vaše kupnje, Vašu zemlju podrijetla, dob, spol, podatci dobiveni ispitivanjem Vaše interakcije s nama putem e-pošte, našeg mrežnog mjesta i aplikacija koje možemo razviti mi ili treće strane.

Pravna osnova: legitimni interes tvrtke SOFT COTTON s.r.o. da u obliku pseudonima odnosno bez podataka koji se mogu izravno pripisati pojedinačnim kupcima, analizira podatke o klijentima s ciljem prikupljanja strateških informacija o kupovnim navikama kupaca, načinima na koji kupci komuniciraju s tvrtkom kroz različite komunikacijske kanale i učinkovitosti komercijalnih i promotivnih inicijativa kako bi se tvrtka mogla natjecati s glavnim operaterima u sektoru.

Trajanje zadržavanja podataka: podatke o Vašim kupnjama čuvamo u obliku pseudonima pet godina. Ostale osobne podatke, u obliku pseudonima, čuvamo dvije godine.

Trajanje zadržavanja podataka: onoliko dugo koliko je potrebno za ispunjenje ugovornih i zakonskih obveza vezanih za kupnju i prodaju proizvoda (npr. porezni propisi). Zajednički voditelji obrade: U svrhu ove obrade, SOFT COTTON s.r.o. sa sjedištem na adresi Frydecka 770/291, 719 00 Ostrava, Češka Republika zajednički su voditelji obrade podataka jer zajednički određuju način njihove obrade. Da biste ostvarili svoja prava u vezi s ovom specifičnom svrhom, obratite se pisanim putem zajedničkim voditeljima obrade na adresu e-pošte softcotton@softcotton.hr

Data Controllers: U svrhu ove obrade, SOFT COTTON s.r.o., sa sjedištem na adresi Frydecka 770/291, 719 00 Ostrava, Češka Republika zajednički su voditelji obrade podataka jer zajednički određuju način njihove obrade. Da biste ostvarili svoja prava u vezi s ovom specifičnom svrhom, obratite se pisanim putem zajedničkim voditeljima obrade na adresu e-pošte softcotton@softcotton.hr

Slanje fiskalnog računa

Svrha: slanje fiskalnog računa povezanog s kupnjom u trgovini „Soft Cotton“.

Podatci koji se obrađuju: Vaša adresa e-pošte

Pravna osnova:

 • ispunjavanje zakonskih obveza;
 • provedba kupoprodajnog ugovora.

Voditelji obrade podataka: U svrhu ove obrade, SOFT COTTON s.r.o., sa sjedištem na adresi Frydecka 770/291, 719 00 Ostrava, Češka Republika zajednički su voditelji obrade podataka jer zajednički određuju način njihove obrade. Da biste ostvarili svoja prava u vezi s ovom specifičnom svrhom, obratite se pisanim putem zajedničkim voditeljima obrade na adresu e-pošte softcotton@softcotton.hr

Podatci o dostupnosti proizvoda

Svrha: slanje obavijesti o ponovnoj dostupnosti željenog proizvoda na e-mail adresu koju ste naveli prilikom zahtjeva za obavještenje o ponovnoj dostupnosti (tj. opet na zalihama

Podatci koji se obrađuju: adresa e-pošte

Pravna osnova: provedba predugovornih mjera usvojenih na Vaš zahtjev Trajanje zadržavanja podataka: Vašu adresu e-pošte izbrisat ćemo nakon što pošaljemo obavijest o novoj dostupnosti proizvoda koju ste zatražili i, u svakom slučaju, najkasnije mjesec dana od zahtjeva.

Sudjelovanje u upitniku o zadovoljstvu korisnika

Svrha: Kako bismo poboljšali korisničku podršku, predlažemo Vam da ispunite upitnik u kojemu možete navesti jeste li zadovoljni pruženom podrškom ili razmijeniti s nama dodatne komentare.

Podatci koji se obrađuju: broj karte koji je dodijeljen Vašem zahtjevu za podršku, podatci prikupljeni putem upitnika o zadovoljstvu korisnika te u slučaju da želite da Vas ponovo kontaktiramo, također obrađujemo i Vaše podatke za kontakt.

Pravna osnova: posebna suglasnost korisnika koja se daje prilikom popunjavanja svakog upitnika o zadovoljstvu korisnika.

Trajanje zadržavanja podataka: Podatci koji se odnose na Vaše sudjelovanje u upitniku o zadovoljstvu korisnika obrađuju se 30 dana.

KOMU PRIOPĆAVAMO VAŠE PODATKE?

Kako bismo ostvarili svrhe u koje koristimo Vaše podatke, moramo ih priopćiti ovim kategorijama subjekata:
- Osoblju tvrtki SOFT COTTON s.r.o. zaduženom za upravljanje našim mrežnim mjestom i uslugama dostupnima na internetu i u našim trgovinama;
- Dobavljačima tvrtki SOFT COTTON s.r.o. (npr. pružateljima usluga, informatičkim platformama, konzultantima): ti subjekti koriste Vaše podatke kao obrađivači podataka koje je posebnim međusobno potpisanim ugovorom imenovala tvrtka SOFT COTTON s.r.o.;
- Tvrtkama koje obavljaju usluge otpreme i prijevoza, osiguravajućim društvima: ti subjekti djeluju kao neovisni voditelji obrade podataka i njihovo je uključivanje neophodno za obavljanje potrebnih radnji povezanih s korištenjem naših usluga (npr. plaćanje; isporuka kupljene robe).

KOLAČIĆI

Kolačiće koristimo u određenim dijelovima našeg mrežnog mjesta. Molimo Vas da, zajedno s ovim informacijama, pročitate i našu Politiku uporabe kolačića. .

DRUŠTVENE MREŽE

Na našem mrežnom mjestu možete pronaći i gumbe društvenih mreža/widgete s ikonama društvenih mreža (npr. Facebook, Google i Twitter) te interaktivne zidove s fotografijama s društvenih mreža. Ti „gumbi“ omogućuju korisnicima koji pretražuju mrežno mjesto izravnu interakciju s društvenom mrežom koja prikuplja podatke o Vašem posjetu. U nekim dijelovima mrežnog mjesta možete pronaći i takozvanu prijavu na društvene mreže kojom se možete prijaviti na svoj račun putem računa društvene mreže. Prijavom na društvenu mrežu prihvaćate uvjete i odredbe te politiku zaštite privatnosti same društvene mreže.

PRENOSIMO LI VAŠE OSOBNE PODATKE IZVAN EU-A?

Prikupljeni osobni podatci mogu se prenositi izvan Europske unije. U tom se slučaju prijenos odvija u skladu s odredbama Uredbe (EU) 2016/679 („GDPR“) (konkretno, podatci se prenose tek nakon potpisivanja standardnih ugovornih klauzula koje je Komisija EU-a odobrila odlukom 2021/914 ili se prenose državama koje mogu jamčiti odgovarajuću razinu zaštite osobnih podataka odnosno državama obuhvaćenima odlukom o primjerenosti Europske komisije).

IMA LI SOFT COTTON s.r.o. SLUŽBENIKA ZA ZAŠTITU PODATAKA (SZP)?

Tvrtka SOFT COTTON s.r.o. imenovala je službenika za zaštitu osobnih podataka zaduženog za nadzor poštovanja propisa o zaštiti osobnih podataka, koji djeluje kao kontakt osoba za subjekte na koje se osobni podatci odnose i kojega možete kontaktirati pisanim putem na adresu e-pošte marek.zadrapa@softcotton.cz

KOJA PRAVA OSTVARUJETE KAO OSOBA ČIJI SE PODATCI OBRAĐUJU?

Prava koja imate nad svojim osobnim podatcima možete ostvariti slanjem dopisa na adresu e-pošte softcotton@softcotton.hr Obvezujemo se odgovoriti na Vaš zahtjev što je prije moguće i, u svakom slučaju, ne kasnije od trideset dana od primitka Vašeg priopćenja. U slučajevima da, u vezi s Vašim zahtjevom, trebamo potvrditi Vaš identitet, možemo od Vas zatražiti kopiju Vaše identifikacijske isprave. Konkretno, možete ostvariti sljedeća prava:

 • Pravo na pristup, imate pravo znati je li u tijeku obrada Vaših osobnih podataka i, ako je to potvrđeno, dobiti kopiju takvih podataka i informacije o podrijetlu podataka, kategorijama osobnih podataka u obradi, primateljima podataka, svrhama obrade, postojanju automatiziranog postupka donošenja odluka (uključujući profiliranje), razdoblju zadržavanja podataka i pravima predviđenima zakonom na snazi;
 • Pravo na zahtjev za ispravak ili integraciju svojih podataka;
 • Pravo na brisanje svojih osobnih podataka ako oni više nisu nužni u svrhe za koje su se prikupili ili ako više nemamo ovlasti za njihovu obradu;
 • Pravo na ograničenje obrade osobnih podataka u slučajevima da:
  i) osporavate točnost osobnih podataka. Možete zatražiti ograničenje obrade na razdoblje potrebno za provjeru točnosti podataka;
  ii) više nismo ovlašteni obrađivati podatke, a umjesto brisanja možete od nas zatražiti da ograničimo njihovu upotrebu;
  iii) ako su ti osobni podatci u našem posjedu, unatoč tomu što više nisu potrebni u svrhe za koje su prikupljeni, potrebni za utvrđivanje, ostvarivanje ili obranu Vaših prava na sudu;
 • Pravo na prenosivost podataka, odnosno pravo na primanje svojih osobnih podataka u strukturiranom obliku, uobičajeno korištenom i čitljivom automatskim uređajem, kao i pravo na zahtjev da se takvi podatci proslijede drugom voditelju obrade podataka;
 • Pravo na opoziv privole, za obradu koja se temelji na Vašoj privoli;


Pravo na ulaganje prigovora u bilo kojem trenutku na obradu svojih podataka na temelju naših legitimnih interesa.
Imate i pravo na pritužbu nadležnom nadzornom tijelu za zaštitu podataka ako smatrate da se obrada Vaših podataka ne vrši u skladu s odredbama zakona na snazi.

Zadržavamo pravo na periodično ažuriranje sadržaja ovog mrežnog mjesta. Stoga Vas pozivamo da redovito pregledavate ovu obavijest o zaštiti privatnosti kako bi pravovremeno doznali sve moguće promjene od Vašeg posljednjeg čitanja.

Posljednje ažuriranje: veljača 2024.

Recycled Claim Standard