Sigurno znate - brisanje starim ručnikom vjerojatno nije baš ugodna stvar. Neki potrošači bacaju ručnike čim počnu starjeti i gube moć upijanja. Međutim, postoji i način da stare ručnike ponovno učinite pahuljasto mekima. Ako dobro brinete o svojim ručnicima, oni će vam produktivno služiti nekoliko godina i ne morate brinuti da će postati grubi poput ribeža.

  • Pri pranju ručnika ne koristite omekšivač te ih nemojte glačati, oboje smanjuje njihovo svojstvo upijanja. 
  • Ručnike perite na 40°C
  • Prilikom pranja ručnika u boji nemojte koristiti deterdžente i praške namijenjene bijelom rublju jer sadrže posvjetljivače koji mogu ozbiljno utjecati na boju ručnika.
  • Sušenje vrućim zrakom, bilo kod kuće u sušilici ili vani na svježem zraku, produljuje vijek trajanja ručnika. Nemojte sušiti ručnike na izravnoj sunčevoj svjetlosti.

Ručnici mogu biti izrađeni od različitih materijala, čija su svojstva različita. Frotir je najčešće korištena tkanina, koja je formirana od očica sa jedne ili obje strane. Velur ručnici, zbog načina preplitanja i srezivanja očica, imaju glatku strukturu iznutra, a izvana podsjećaju na baršun, dekorativno sjajne površine. U ručnike također mogu biti utkani dekorativni uzorci, pruge, ukrasni vezovi, a mogu biti ukrašeni i tiskom na tkanini.

Vrijeme je da pošaljemo stare ručnike u mirovinu! Bili su izrađeni od tankih vlakana te su se istrošili i istanjili zbog česte uporabe.

Kad kupujete ručnik, vodite računa o njegovoj kvaliteti. Pamuk i drugi prirodni materijali otporni su na trošenje i lako se održavaju. Držite se podalje od ručnika koji su izrađeni od mješavina sintetičkih vlakana – oni se brže troše, a također nisu toliko upijajući kao frotirni ručnici ili ručnici od bambusa. U nekim slučajevima oni mogu izazvati iritaciju kože. Ručnik visoke kvalitete trajat će dulje zbog svoje čvršće i otpornije konstrukcije.

Jedan od problema s ručnicima je taj što gube boju. Stoga uvijek perite ručnike iste ili slične boje kako biste spriječili puštanje boje i bojanje ostalog rublja. Osim toga, bijele ručnike uvijek treba prati zasebno. Koristite sok od limuna umjesto izbjeljivača, jer izbjeljivač oštećuje tkaninu.

Stari ručnici također mogu postati manje upijajući, to je zbog pranja u tvrdoj vodi ili pretjerane upotrebe deterdženata i omekšivača. Omekšivač oblaže vlakna i ona tada gube sposobnost upijanja vode. Pokušajte oprati stare ručnike octom, to će Vam pomoći da razgradite nataložene tvari s ručnika. Ako imate problema s neugodnim mirisom ručnika, pokušajte ih oprati u sodi bikarboni.

Perite ručnike u toploj vodi sličnih boja i nemojte preopteretiti perilicu. Nakon završetka ciklusa pranja, protresite ručnike. Za najbolje rezultate koristite sušenje u sušilici na programima niže temperature.

Brzi info Bestseller
Ručnik MARINE MAN 50x100 cmRučnik MARINE MAN 50x100 cm

Ručnik MARINE MAN 50x100 cm

Broj zvijezda je 5 od 5
22 €
Boja BijelaTamno plava
Luksuzni frotirni ručnici MARINE MAN 50x100cm u morskom stilu, pogodni i za plovila. Ručnici su izrađeni od 100% češljanog pamuka.
Brzi info
Ručnik LORD 50x100 cmRučnik LORD 50x100 cm

Ručnik LORD 50x100 cm

Broj zvijezda je 5 od 5
20 €
Boja BežPlavaTamno ljubičastaTamno plava
Frotirni ručnici waffle uzorka LORD 50x100 cm visoke težine s antibakterijskom zaštitom izrađeni su od egejskog 100% češljanog pamuka.
Brzi info Bestseller
Ručnik MARINE LADY 50x100 cmRučnik MARINE LADY 50x100 cm

Ručnik MARINE LADY 50x100 cm

Broj zvijezda je 5 od 5
22 €
Boja BijelaTamno plava
Ručnik je težine 580 g/m² i dimenzija 50 x 100 cm. Izrađen je od 100% češljanog pamuka pa dobro upija vlagu i brzo se suši. Jamačno će Vašu…
Brzi info Akcija -9% Bestseller
Ručnik s čipkom QUEEN 50x100 cmRučnik s čipkom QUEEN 50x100 cm

Ručnik s čipkom QUEEN 50x100 cm

Broj zvijezda je 5 od 5
22 € 20 €
Boja LilaVrhnje
Ručnik QUEEN izrađen je od visokokvalitetnog 100% češljanog pamuka. To znači da jako dobro upija vlagu, a pritom je ugodan na dodir. 
Brzi info
Ručnik BOHEME 50x100 cmRučnik BOHEME 50x100 cm

Ručnik BOHEME 50x100 cm

Broj zvijezda je 5 od 5
18 €
Boja BijelaBežCrna antracitSvijetlo bežSivaKaki
Izuzetno mekan, ugodan BOHEME ručnik koji dobro upija višak vlage. Napravljen je od vrhunskog materijala, 100% češljanog premijskog pamuka.
Brzi info
Ručnik MOLLIS 50x100 cmRučnik MOLLIS 50x100 cm

Ručnik MOLLIS 50x100 cm

Broj zvijezda je 4 od 5
17 €
Boja Bijela / bež vezBijela / mentolasta vezBijela / svijetlo plava vezBijela / žuta vez
Serija ručnika MOLLIS ima izvrsna korisna svojstva: odlično upijaju vlagu, brzo se suše, mekani su i nježni te pažljivi prema Vašoj koži.

Recycled Claim Standard