Češljani vrhunski pamuk 100%

Klasični frotir 100% češljani pamuk odličan je i kvalitetan materijal od kojeg se izrađuju brojni Soft Cotton proizvodi. Za razliku od jeftinih ručnika koji slabo upijaju vlagu i tvrdi su na dodir, klasični frotir od 100% češljanog pamuka mekan je poput pera te zadržava svoje kvalitete i nakon višekratnog pranja. Također savršeno upija vlagu. Izrađuje se isključivo od egejskog pamuka: ovu biljku karakteriziraju duga vlakna. Pamuk se češlja na modernim strojevima, a za Soft Cotton proizvode koriste se samo fina vlakna. Međutim, tijekom ove tehnologije uvijek će nastati nešto otpada. Od njega se često izrađuju nekvalitetni ručnici, koji ne pružaju toliku udobnost u dodiru s kožom jer su grubi i slabo upijaju vlagu. Klasični frotir 100% češljani pamuk je antibakterijski zahvaljujući posebnoj Microban zaštiti kojom je impregniran i tako traje najmanje 20 ciklusa pranja. Ovaj certifikat je svjetski lider u području antibakterijske zaštite proizvoda vodećih svjetskih proizvođača. Još jedan prestižni certifikat Oeko-Tex Standard 100 svjetski je priznat standard kvalitete za tekstilnu robu izrađenu samo od zdravih materijala. Svaki proizvod testira neovisni Europski istraživački institut, koji se fokusira na ispitivanje prisutnost štetnih tvari za zdravlje.

Bambusovo vlakno

Bambusova vlakna su potpuno jedinstven materijal. Brend Soft Cotton ulazi na tržište sa proizvodima gdje su bambusova vlakna zastupljena sa 40%. Svoju jedinstvenost duguje visokom udjelu bambusa. Još jedna dobra vijest za ljubitelje luksuza: ako želite žensku pidžamu od stvarno mekog, pahuljasto nježnog materijala, za Vas su izrađene od 100% bambusovih vlakana. To je roba koju ne možete pronaći drugdje nego u Soft Cotton e-trgovini. Ako želite doživjeti pravi osjećaj ekskluzivnosti, odlučite se za ovaj materijal. Bambusovo vlakno iznimne kvalitete, prirodno ima antibakterijska svojstva tijekom cijelog vijeka trajanja. Pogodno je za alergičare i za one s atopijskim ekcemom. Ovaj materijal također je apsolutno neškodljiv za zdravlje, što jamči svjetski priznati certifikat Oeko-Tex Standard 100. Neovisni Europski istraživački institut testira svaki proizvod kako bi utvrdio sadrži li tvari štetne za ljudski organizam.

Mikro pamuk (mikrovlakna / Micro Cotton)

Mikrovlakna se stvaraju dodavanjem PVA vlakana pamučnim nitima prilikom tkanja 100% češljanog pamuka. Rezultat je zadivljujući, jer su ogrtači topli i nježni, a opet vrlo mekani i lagani. Neosporna prednost je to, što je mikro pamuk znatno mekši od klasičnog pamuka, ali istovremeno puno bolje upija vlagu i brže se suši. Roba od mikrovlakna, kao i ostali materijali u ponudi online trgovine Soft Cotton, ostavit će na Vas nezaboravan dojam luksuza, njege i jedinstvenosti. Mikro pamuk je idealan i za bebe i malu djecu, čija je koža vrlo nježna i zahtijeva puno pažnje. Za mnoge proizvode od mikrovlakna također je dodijeljen certifikat Microban koji je svjetski lider u području antibakterijske zaštite proizvoda vodećih svjetskih proizvođača. Drugi vrlo važan i priznat certifikat koji potvrđuje zdravstvenu ispravnost tekstilnih proizvoda prema zahtjevnim standardima i kriterijima je Oeko-Tex Standard 100 .

Organski BIO pamuk

Ekološka organska roba u Soft Cotton e-trgovini od češljanog 100% organskog pamuka oduševit će sve koji brinu o zdravom okolišu. Sve je veći broj ljudi koji nisu ravnodušni prema ovoj temi. Također će se svidjeti kupcima koji u nikako ne žele zanemariti njegu svog tijela nakon ugodne kupke. Organski ručnici brenda Soft Cotton dobili su prestižni certifikat od strane međunarodno priznate institucije GOTS Global Organic Textile Standards. Što to znači? Pri uzgoju pamuka ne koriste se nikakvi kemijski pripravci, bilo da se radi o gnojivima ili drugim pomoćnim pripravcima. Jednako zahtjevni standardi, odnosno obrada bez kemijskih dodataka, postavljaju se i tijekom same proizvodnje odnosno bojenja tkanine. Ova ekološki prihvatljiva metoda proizvodnje dobiva sve više pristalica. Ne sumnjamo da će se i Vama svidjeti ovaj materijal. Kvalitetan je i nježan ne samo prema okolišu, već prije svega prema Vašoj koži. Ispunjava sve zahtjeve koje probirljivi kupac može imati ako želi luksuzan dar, bilo za sebe ili za druge. Proizvodi su dobili certifikat GOTS (Global Natural Textile Standard), koji je razvijen zahvaljujući suradnji vodećih uzgajivača. Cilj im je bio definirati globalno priznate zahtjeve koji će osigurati da cjelokupni proces, od berbe sirovina do nježne i odgovorne proizvodnje, bude pod kontrolom te da roba nosi status ekološke ispravnosti.

Modalno vlakno

U ponudi robne marke Soft Cotton možete pronaći i robu izrađenu od materijala koji se sastoji od kombinacije modala i češljanog pamuka. Modal je posebna moderna tkanina. To je prirodno vlakno napravljeno od 100% celuloze. Dobiva se iz bukovog drveta. Modalni ručnici iznimno su mekani, a njihov prirodni, suptilni sjaj neće nestati ni nakon višekratnog pranja. Na dodir daju osjećaj dodira s finom, luksuznom svilom, a zapravo su vrlo praktični jer imaju i do 50% veću moć upijanja od klasičnog pamuka. Ručnici imaju deblju petlju te su stoga puniji i "čupaviji". Modal se također jako brzo suši, što je još jedna zgodna i korisna značajka. Certifikat Microban jamči antibakterijsku zaštitu, a uz marku Soft Cotton dobilo ga je još 250 svjetski poznatih brendova. Oeko-Tex Standard 100 međunarodno je priznat prestižni certifikat koji potvrđuje da su tekstilni proizvodi neškodljivi za zdravlje jer zadovoljavaju zahtjevne standarde i norme. Stroge kontrole usmjerene su na to da roba ne sadrži neželjene i štetne tvari za zdravlje.

 

Recycled Claim Standard