3 pogreške pri odabiru ručnika - Na zalihi

3 najčešće pogreške koje radite pri odabiru ručnika

Nakon vruće kupke ili tuširanja, umjesto pahuljasto mekanog ručnika, čeka Vas gruba tkanina koja neće upiti onoliko vlage koliko bi trebala? Mislite li da svaki ručnik s vremenom jednostavno izgubi mekoću i da se ne može protiv toga? Griješite! Samo treba znati, kako odabrati onaj pravi.

Kupujete li bilo klasične ručnike, bilo velike ručnike za kupanje tek tako, na temelju cijene? Onda se nemojte čuditi što nakon jednog pranja izgledaju kao da ih imate u obitelji generacijama. Pritom, pravilna briga o ručnicima uopće ne mora biti znanost.

 

Dovoljno je izbjegavati ove pogreške:

 1. Materijal Vam nije bitan
  Želite li se nakon kupanja umotati u svilenkasto mekan ručnik? Želite li ručnik koji savršeno upija? Tada je vrijeme da počnete obraćati pažnju od kojeg je materijala napravljen. 

  Idealno je odabrati 100% češljani pamuk. Mekan je, dobro upija te zadržava svoje kvalitete i nakon brojnih pranja. Zašto češljani pamuk? Češljanjem se odvajaju vlakna od kojeg nastaju zaista kvalitetni ručnici. Od ostatka, koji se ukloni češljanjem, prave se jeftini ručnici, koji su također od pamuka, ali nisu ni približno toliko mekani i nemaju isto svojstvo upijanja.
   
 2. Odabrali ste pogrešnu veličinu i težinu
  Proizvođači ručnika te kupaonskih ručnika neprestano smanjuju njihove dimenzije. Rezultat su ručnici u koje ne možete udobno omotati kosu i ručnik koji jedva možete omotati oko tijela. Međutim, još uvijek se mogu naći tradicionalne veličine ručnika od 50x100 cm te kupaonskih ručnika od 75 ili 85x150 cm.

  SoftCotton nudi ručnike i ručnike za kupanje u tradicionalnim veličinama i velikim težinama, što ih čini 12% većim i do 50% težim od aktualnog standarda.

  A što je zapravo težina ručnika? To je karakteristika koja pokazuje koliko je težak 1 m² ručnika. Najčešće ćete naići na 250 g/m², ali pravu udobnost doživjet ćete tek s 500 g/m² i više. Što je veća gramatura, to je veća sposobnost upijanja i dulji vijek trajanja ručnika. 
   
 3. Ne znate pravilno njegovati ručnike
  Kada odlučite investirati u kvalitetne ručnike, svakako želite da budu što dulje trajni, lijepi i mekani.

  Evo nekoliko savjeta o tome kako se brinuti za njih:
  - Prije prvog pranja pažljivo pročitajte etiketu i slijedite priložene upute.
  - Koristite tekući deterdžent za pranje umjesto praška za pranje.
  - Idealno je ručnike sušiti u sušilici. Međutim, nemojte postavljati previsoke temperature kako biste izbjegli oštećenje vlakna. Ako nemate sušilicu, ne brinite, nije presudna. Samo zapamtite, nikada ih nemojte sušiti na vrućim radijatorima.
  - Nikada ne glačajte frotir! Glačanjem materijal gubi svoj prvobitni izgled i sposobnost upijanja vode.


Savjet za kraj: Gdje nabaviti kvalitetne ručnike i ručnike?
Želite li nabaviti stvarno kvalitetne ručnike s dugim vijekom trajanja, koji će uvijek biti lijepi i mekani? Posjetite SoftCotton.hr stranicu gdje možete pronaći elegantne ručnike različitih dimenzija u mnogim dezenima. Možete odabrati i poklon setove koji su odličan izbor za poklon.