3 najčešće pogreške koje radite pri odabiru ručnika

Nakon vruće kupke ili tuširanja, umjesto pahuljasto mekanog ručnika, čeka Vas gruba tkanina koja neće upiti onoliko vlage koliko bi trebala? Mislite li da svaki ručnik s vremenom jednostavno izgubi mekoću i da se ne može protiv toga? Griješite! Samo treba znati, kako odabrati onaj pravi.

Kupujete li bilo klasične ručnike, bilo velike ručnike za kupanje tek tako, na temelju cijene? Onda se nemojte čuditi što nakon jednog pranja izgledaju kao da ih imate u obitelji generacijama. Pritom, pravilna briga o ručnicima uopće ne mora biti znanost.

 

Dovoljno je izbjegavati ove pogreške:

 1. Materijal Vam nije bitan
  Želite li se nakon kupanja umotati u svilenkasto mekan ručnik? Želite li ručnik koji savršeno upija? Tada je vrijeme da počnete obraćati pažnju od kojeg je materijala napravljen. 

  Idealno je odabrati 100% češljani pamuk. Mekan je, dobro upija te zadržava svoje kvalitete i nakon brojnih pranja. Zašto češljani pamuk? Češljanjem se odvajaju vlakna od kojeg nastaju zaista kvalitetni ručnici. Od ostatka, koji se ukloni češljanjem, prave se jeftini ručnici, koji su također od pamuka, ali nisu ni približno toliko mekani i nemaju isto svojstvo upijanja.
   
 2. Odabrali ste pogrešnu veličinu i težinu
  Proizvođači ručnika te kupaonskih ručnika neprestano smanjuju njihove dimenzije. Rezultat su ručnici u koje ne možete udobno omotati kosu i ručnik koji jedva možete omotati oko tijela. Međutim, još uvijek se mogu naći tradicionalne veličine ručnika od 50x100 cm te kupaonskih ručnika od 75 ili 85x150 cm.

  SoftCotton nudi ručnike i ručnike za kupanje u tradicionalnim veličinama i velikim težinama, što ih čini 12% većim i do 50% težim od aktualnog standarda.

  A što je zapravo težina ručnika? To je karakteristika koja pokazuje koliko je težak 1 m² ručnika. Najčešće ćete naići na 250 g/m², ali pravu udobnost doživjet ćete tek s 500 g/m² i više. Što je veća gramatura, to je veća sposobnost upijanja i dulji vijek trajanja ručnika. 
   
 3. Ne znate pravilno njegovati ručnike
  Kada odlučite investirati u kvalitetne ručnike, svakako želite da budu što dulje trajni, lijepi i mekani.

  Evo nekoliko savjeta o tome kako se brinuti za njih:
  - Prije prvog pranja pažljivo pročitajte etiketu i slijedite priložene upute.
  - Koristite tekući deterdžent za pranje umjesto praška za pranje.
  - Idealno je ručnike sušiti u sušilici. Međutim, nemojte postavljati previsoke temperature kako biste izbjegli oštećenje vlakna. Ako nemate sušilicu, ne brinite, nije presudna. Samo zapamtite, nikada ih nemojte sušiti na vrućim radijatorima.
  - Nikada ne glačajte frotir! Glačanjem materijal gubi svoj prvobitni izgled i sposobnost upijanja vode.


Savjet za kraj: Gdje nabaviti kvalitetne ručnike i ručnike?
Želite li nabaviti stvarno kvalitetne ručnike s dugim vijekom trajanja, koji će uvijek biti lijepi i mekani? Posjetite SoftCotton.hr stranicu gdje možete pronaći elegantne ručnike različitih dimenzija u mnogim dezenima. Možete odabrati i poklon setove koji su odličan izbor za poklon.

Brzi info
Ručnik BOHEME 50x100 cmRučnik BOHEME 50x100 cm

Ručnik BOHEME 50x100 cm

Broj zvijezda je 5 od 5
18 €
Boja BijelaBežCrna antracitSvijetlo bežSivaKaki
Izuzetno mekan, ugodan BOHEME ručnik koji dobro upija višak vlage. Napravljen je od vrhunskog materijala, 100% češljanog premijskog pamuka.
Brzi info
Ručnik CHAINE 50 x 100 cmRučnik CHAINE 50 x 100 cm

Ručnik CHAINE 50 x 100 cm

Broj zvijezda je 5 od 5
22 €
Boja Bijela / bež vezBijela / plava vezBijela / ružičasta vez
Frotirni ručnici CHAINE 50x100 cm od mikro vlakna vrlo su mekani, brzo upijajući i brzo sušeći. Izrađeni su od 100% češljanog pamuka.
Brzi info Bestseller
Ručnik MARINE MAN 50x100 cmRučnik MARINE MAN 50x100 cm

Ručnik MARINE MAN 50x100 cm

Broj zvijezda je 5 od 5
22 €
Boja BijelaTamno plava
Luksuzni frotirni ručnici MARINE MAN 50x100cm u morskom stilu, pogodni i za plovila. Ručnici su izrađeni od 100% češljanog pamuka.
Brzi info
Ručnik MOLLIS 50x100 cmRučnik MOLLIS 50x100 cm

Ručnik MOLLIS 50x100 cm

Broj zvijezda je 4 od 5
17 €
Boja Bijela / bež vezBijela / mentolasta vezBijela / svijetlo plava vezBijela / žuta vez
Serija ručnika MOLLIS ima izvrsna korisna svojstva: odlično upijaju vlagu, brzo se suše, mekani su i nježni te pažljivi prema Vašoj koži.
Brzi info Akcija -9% Bestseller
Ručnik s čipkom QUEEN 50x100 cmRučnik s čipkom QUEEN 50x100 cm

Ručnik s čipkom QUEEN 50x100 cm

Broj zvijezda je 5 od 5
22 € 20 €
Boja LilaVrhnje
Ručnik QUEEN izrađen je od visokokvalitetnog 100% češljanog pamuka. To znači da jako dobro upija vlagu, a pritom je ugodan na dodir. 
Brzi info
Ručnik LORD 50x100 cmRučnik LORD 50x100 cm

Ručnik LORD 50x100 cm

Broj zvijezda je 5 od 5
20 €
Boja BežPlavaTamno ljubičastaTamno plava
Frotirni ručnici waffle uzorka LORD 50x100 cm visoke težine s antibakterijskom zaštitom izrađeni su od egejskog 100% češljanog pamuka.

Recycled Claim Standard